Kookkunst Webboulevard online Magazine Appeldessert

Published on november 17th, 2014 | by scriptor

0

Appeldessert

Met dit gerecht zet je een taartje per persoon op tafel, een feestelijk en smakelijk najaarsdessert.
Voor 4 taartjes:
1 plakje bladerdeeg;
2 appels;
150 gram amandelspijs;
1 eidooier;
kleine beker creme fraiche;
sap van een halve citroen;
5 eetlepels vruchtenjam.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de ingevette eenpersoons taartvormen met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Schil de appels en snijd ze in schijfjes, die je besprenkelt met het citroensap: lekker en de appel verkleurt niet. Dan moeten de amandelspijs, het citroensap, de creme fraiche en de eidooier door elkaar: meng ze. Beleg de bodems met het mengsel en leg daarop de schijfjes appel. Bak ze 20 minuten in de oven en bestrijk ze als ze afgekoeld zijn met de verwarmde vruchtenjam. Eenvoudig verwarmen in een steelpan. Ook lekker met een bolletje ijs of op zijn alpine’s met een vanillesaus.

 

Tags: , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑