Kookkunst Webboulevard Kookkunst

Published on december 17th, 2012 | by scriptor

0

Coq au vin

Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 kippenpoten of een hele kip in delen;
• 1 grote ui;
• knoflook;
• paprika;
• 5 tomaten;
• bleekselderij;
• wortel;
• 3 tot 4 plakken gerookte ham, spek of katenspek;
• ongeveer een halve liter rode wijn;
• zout of Aromat en peper;
• gevogeltefond of kippenbouillon;
• laurierblaadjes;
• tijm;
• vloeibaar bakvet/olijfolie.
Kippenpoten zouten en peperen. In grote braadpan kippenpoten op halfhoog vuur rondom bruin bakken. In het braadvet ui en ham zachtjes bakken. Toevoegen: rode wijn, gevogeltefond, bleekselderij, wortel, paprika, tomaten, knoflook, tijm, laurier en zout en peper. Aan de kook brengen en daarna de kip afgedekt in ca. 50 minuten zachtjes gaar stoven. Heerlijk met rijst.

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑