Gezondheid Webboulevard-gezondheid

Published on maart 29th, 2013 | by scriptor

0

‘De huidige voedingsindustrie is ziek’

Praktisch voedingsboek vervolg op bestseller OERsterk

De gemiddelde Nederlander wordt steeds zieker. De huidige maatschappij is uit balans en daar is verkeerd voedsel voor een groot deel de oorzaak van. Dat zegt Richard de Leth, drs. geneeskunde en schrijver van de bestseller OERsterk. Zijn nieuwe boek OERsterk koken! schreef hij samen met orthomoleculair diëtist Jolanda Dorenbos. ,,We krijgen geen eerlijke informatie als het gaat om onze gezondheid. De voedingsindustrie heeft geen verstand van geneeskunde en de geneeskunde heeft geen verstand van voeding. Dit is het grootste probleem. De verbinding met de natuur is verbroken.” Dinsdag 2 april verschijnt het nieuwe boek.

,,OERsterk schudde vele duizenden mensen wakker om zelf na te gaan denken in deze onlogische tijd. Er ontstond ook veel vraag naar praktische handvatten op voedingsgebied. Dit tweede boek is hier een logisch vervolg op,” licht De Leth toe. ,,De huidige voedingsindustrie is ziek. Het draait primair om geld. Kwaliteit, duurzaamheid en vitaliteit zijn van secundair belang. Voeding is vulling geworden. In ons nieuwe boek staat enkel vitale, opbouwende voeding. Genieten en gezondheid kunnen goed samengaan. In ons boek hebben we een speciale fastfoodafdeling. Met andere ingrediënten kan zelfs patat, hamburger, pizza en taart weer gezond worden. Echte voeding geeft het lichaam rust.’’ De titel van het boek is dan ook OERsterk koken! Krachtvoer voor de moderne mens: gezond eten en afvallen zonder dieet.’

Volgens co-auteur Dorenbos valt er veel te verbeteren. ,,Natuur heeft plaats gemaakt voor chemie. Daarnaast worden we ook door de media en het voedingscentrum verkeerd voorgelicht. Granen en melk zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen die we beter kunnen laten staan. Deze voeding sluit niet goed op onze genen aan.”

Geen hype
De Leth en Dorenbos hebben niks met hypes. ,,De meeste voedingsboeken zijn een dieet. De ene hype wordt door de andere afgelost. Een dieet werkt nooit op de lange termijn. De sleutel is het veranderen van de leefstijl. Naast veel recepten biedt het boek vooral een brede visie en onderbouwing waarom we bepaalde voedingsmiddelen beter niet kunnen eten. Met humor en illustraties wordt de lezer een spiegel voorgehouden.”

Het boek sluit aan bij de zoektocht die veel mensen op dit moment aangaan. Door de schandalen in de voedingsindustrie zijn mensen steeds kritischer en bewuster geworden.

Meer informatie: www.oersterk.nu/koken

 

bron: Uitgeverij de Leth via Nieuwsbank

Tags: , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑