Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on december 20th, 2013 | by scriptor

0

Konijn in het zuur

Een heerlijk zoetzuur winters gerecht, voor de feestdagen, maar het smaakt ook heerlijk op feestloze momenten!

Ingrediënten:
1 flinke konijnenbout per persoon;
2 uien;
3 laurierblaadjes;
5/6 kruidnagels;
appelstroop;
wijnazijn;
halve liter bouillon of wildfond;
rode wijn;
water.

Bereiden:
De bouten moeten 24 uur marineren in de 1 deel wijnazijn en 5 delen water, de laurierblaadjes, de uien in ringen en de kruidnagels. Neem de bouten uit de marinade en droog ze met keukenpapier. Braad ze aan in een grote braadpan en voeg daarna de helft van de marinade toe en de bouillon of de wildfond. Voor het zoete deel van dit zoetzure gerecht gebruik je ontbijtkoek en appelstroop. Dat gaat het beste door steeds te proeven, omdat je dit altijd nog kunt toevoegen. Een tot twee eetlepels stroop en 2 tot 3 flinke plakken ontbijtkoek zijn in ieder geval een goede basis. Nadat het vlees ongeveer een uur op een zacht vuur met deksel op de pan heeft gesudderd, bereik je je doel. Proef en voeg evt. nog wat zoetigheid toe. Laat de saus indikken of gebruik een bindmiddel.

Erbij:
Gekookte aardappels, want de saus is goddelijk. Spruiten zijn traditionele begeleiders van dit gerecht, maar ook rode kool en andere winterse groentes smaken er heerlijk bij.

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑