Reizen in binnen- en buitenland Webboulevard online Magazine reizen in binnen- en buitenland

Published on oktober 8th, 2014 | by scriptor

0

New Photographers

Het 2e Internationaal Fotofestival Leiden met als thema ‘New Photographers’ loopt van 11 oktober t/m 8 november. De organisatie wil beginnende professionele fotografen uit Europa en de Verenigde Staten een podium voor groot publiek bieden. Ze werken nauw samen met Photoville New York, een van de grootste fotofestivals in de Verenigde Staten.

Waar?
De Amerikaanse foto’s zijn te zien op het Pieterskerkplein, een bewuste keuze. Rondom de Pieterskerk woonden begin 17de eeuw veel leden van de godsdienstige groep de ‘Pilgrim Fathers’. In 1620 staken sommigen over naar Amerika. Daar speelden ze een belangrijke rol in de begintijd van de kolonisatie van Noord-Amerika. Veel van de achtergebleven pelgrims liggen hier begraven. De fototentoonstelling op het Pieterskerkplein is te zien in zeecontainers, net als in Photoville New York. Er zijn ook openluchttentoonstellingen op het Stadhuisplein, de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat. Het festival is net als in New York gratis toegankelijk.

Op de website www.internationalphotofestivalleiden.com is alle informatie over het Internationaal Fotofestival Leiden 2014 en de Stichting Talentvolle Fotografen te vinden.

 

Scriptor

 

bron: Nieuwsbank

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑