Kookkunst Webboulevard online Magazine, varkenshaas

Published on oktober 28th, 2013 | by scriptor

0

Paddestoelensaus

…bij varkenshaas!

je koopt:
varkenshaas voor jezelf en de mee-eters;
paddestoelenvaria (zo veel als je zelf wilt), in ieder geval oesterzwammen en/of (kastanje)champignons in stukken gesneden;
4 tot 5 plakjes katenspek voor een rooksmaak, in stukjes gesneden;
scheutje sojasaus, naar smaak;
scheutje room, 0,5 dl.;
witte wijn, ongeveer een glas;
2 teentjes knoflook fijngesneden;
1 tot 2 uien of sjalotten fijngesneden;

Snijd de varkenshaas in medaillons, zo’n drie per persoon;
bak in je pan de varkenshaas tot deze bijna naar je zin is, neem hem dan uit de pan, rol hem in folie en leg even weg;
bak in dezelfde pan nu eerst kort zacht het katenspek;
bak de paddestoelen;
voeg de ui en de knoflook toe en bak mee;
voeg dan als het ui glazig is de sojasaus toe;
daarna de wijn, even roeren;
daarna de room;
evt. wat peper;
het resultaat is een gevulde saus, voeg nu de varkenshaas eraantoe om definitief te laten garen naar je smaak en serveer hem met broccoli en een aardappelgerecht. Dat laatste moet goed combineren met de saus, dus niet te dominant zijn. Kroketjes passen er goed bij, ook haricots verts zijn een smakelijke groente naast de paddestoelensaus.

 

Scriptor

 

 

 

Tags: , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑