Kookkunst Webboulevard online Magazine pear

Published on december 7th, 2012 | by scriptor

0

Stoofperen

bij- en nagerecht

ingrediënten
• 1 tot 2 stoofperen, bijvoorbeeld Gieser Wildeman, per persoon
• 2 dl port
• kaneelstokje of -poeder 1tl
• laurierblad 1tot 2
• kruidnagel 2 tot 3
• evt. speculaaskruiden
• suiker, paar schepjes (naar smaak)
• evt. extra vanillesuiker,1 tot 2 zakjes
• water
bereiding
• was de peren goed
• snijd ze in delen of bereid ze heel, met steeltjes
• zet ze rechtop in de pan of leg de partjes erin
• giet de port erbij tot ze ± 1cm onderstaan(partjes iets minder)
• voeg de kruiden en de suiker toe
• voeg het water toe tot alles ± 2 cm onderstaat
• deksel op de pan
• aan de kook brengen
• zodra het kookt warmtebron op sudderstand zetten
• half uur tot 3 kwartier laten stoven.
serveren
• als bijgerecht, afgekoeld of nog warm in kookvocht op tafel
• als nagerecht, peren uit de pan halen
• kookvocht laten inkoken tot de helft
• een bol ijs met een peer combineren
• overgieten met ingekookte vocht
• oubliekoekje toevoegen.
Eet smakelijk!

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑