Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst Tomatensoep

Published on april 15th, 2014 | by scriptor

0

Tomatensaus

Voor ongeveer 4 personen:
1 kg tomaten;
2 uien;
250 ml bouillon;
ansjovis in blik;
scheut balsamicoazijn;
flinke scheut olijfolie;
oregano;
3 blaadjes laurier;
paar tenen knoflook;
veel verse basilicum;
evt. snufje cayennepeper;
peper;
zout.

Ontvel de tomaten: prik een tomaat op een vork en houd hem in kokend water tot het vel barst. Het vel laat nu gemakkelijk los. Snij de tomaten in stukken en snipper de uien. Hak de knoflook en de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie zacht en laat een paar ansjovisjes smelten in de olie. Fruit de ui in de olie. Nu kunnen de tomaten erbij met een scheut balsamico en de knoflook. Dit moet even op temperatuur komen. De bouillon kan erbij en de laurierblaadjes, oregano en basilicum. Peper, zout en cayennepeper naar smaak toevoegen. Dit moet ruim een uur op zacht vuur sudderen en op smaak komen. Het laurierblad moet eruit en proef! Stuur bij… Tomatensaus kun je heel goed invriezen in handige porties. Een goede basis voor groentesauzen, pizza’s, pastasauzen, tomatensoep, enz.

Tags: , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑