Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst Tomatensoep

Published on november 14th, 2013 | by scriptor

0

Tomatensoep

Lunch-, brunch- of tussendoorgerecht

Je hebt nodig voor vier personen
6 tot 7 rijpe tomaten;
2 ui of 3 sjalotjes in stukken gesneden;
3 stengels bleekselderij in schijfjes gesneden;
2 verse teentjes knoflook, geperst, gehakt of heel;
tijm of Provencaalse kruiden, naar smaak;
3/4 liter groente-, runder- of kippenbouillon;
olijfolie.

Bereiding
Giet de olijfolie in de pan en fruit de uien en daarna (korter) de knoflook;
giet de bouilon in de pan;
snij de tomaten in kwarten en doe ze in de bouillon;
daarna de bleekselderij;
dan de kruiden en evt. peper uit de molen;
doe de deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken op laag vuur.

Tomaten mogen lang koken: er gaan geen voedingsstoffen verloren.
Je kunt de soep pureren met een staafmixer en serveren met basilicum en een scheutje room.
Je kunt ook gedroogde tomaten meekoken en natuurlijk andere groentes.

 

Scriptor

 

 

Tags: , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑