Kookkunst Webboulevard online Magazine Kookkunst uiensoep

Published on november 14th, 2013 | by scriptor

0

Uiensoep

Lunch-, brunch-, tussendoorgerecht

Je hebt nodig voor 4 personen
4 tot 6 uien
boter om de uien in te bakken;
2 eetlepels bloem;
3/4 liter bouillon (groente-, runder- of kippenbouillon);
1 glas witte wijn;
peper (geen zout!);

volkorenbrood: 1 driehoek per persoon;
kaas, geraspt of in plakken;
oven;
vuurvaste soepkommen.
Bereiding:
Pel de uien en snij ze in dunne plakken;
smelt de boter in de pan;
bak op laag vuur rustig de uien tot ze glazig zijn;
strooi nu het meel over de uien en bak het even mee (tot het gaar ! is);
giet de wijn erbij en beetje bij beetje de bouillon tot er een gebonden soep ontstaat;
laat dit ongeveer 10 minuten zacht koken.

Zet de oven op 200 graden;
doe de soep in 3 of 4 ovenvaste soepkommen;
leg in iedere kom op de soep een helft van een diagonaal doorgesneden snee volkorenbrood;
leg daarop de geraspte kaas of een plak, liefst oude kaas;
zet dit in de voorverwarmde oven.
Het gerecht is klaar als de kaas gegratineerd is (de soep gaart in de oven nog).

Erg warm, maar na 15 minuten: heerlijk!

 

Scriptor

 

 

Tags: , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑