Gezondheid Webboulevard online Magazine gezondheid

Published on november 11th, 2014 | by scriptor

0

50.000 mensen doen online oogtest

Achteruitgang van het zicht door een oogziekte gaat meestal zo geleidelijk dat we het niet direct opmerken en zelfs dan negeren we de klachten vaak. Niet verstandig want verlies van het zicht is vaak onherstelbaar. Met een online oogtest wil deze stichting oogziektes zo vroeg mogelijk opsporen. En met succes! Binnen negen maanden deden al meer dan 50.000 mensen de oogtest.

Zichtproblemen voor zijn
Mensen speuren steeds vaker op het internet als ze gezondheidsklachten hebben. Deze online oogtest springt daar op in. De test vervangt niet het professionele oogonderzoek. Het is een laagdrempelige methode om alarmsignalen zo snel mogelijk op te pikken, zodat mensen in een vroeg stadium naar een optometrist of oogarts kunnen. In Nederland stijgt het aantal mensen met een oogziekte explosief. Er zijn meer dan 350.000 mensen met een visuele beperking en door de vergrijzing worden dat er steeds meer. Door er snel bij te zijn voorkomt dat bij 7 van de 10 mensen blind- of slechtziendheid.

Samenwerking met oogartsen
Het Oogfonds ontwikkelde de online oogtest samen met oogartsen. Met de test kun je zelf controleren hoe het gesteld is met scherpte en contrast zien, het gezichtsveld en de centrale netvliesfunctie van je ogen. Ook krijg je een beeld van de invloed van diabetes, roken en leeftijd op je zichtvermogen. De test geeft meteen aan of je naar een opticien, optometrist of oogarts moet.

Webboulevard online Magazine gezondheidDe online oogtest is te vinden op www.oogtest.oogfonds.nl.

 

Scriptor

 

Bron: Het Oogfonds


Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑