Reizen in binnen- en buitenland Webboulevard online Magazine reizen in binnen- en buitenland

Published on oktober 1st, 2014 | by scriptor

0

Fruitfestival met PIT

In het weekend van 4 en 5 oktober organiseert de Fruithof in Frederiksoord (Drenthe) een fruitfestival: Souvenirs van Eeuwen. Onderwerp zijn oude fruitrassen, maar er zijn ook veel andere activiteiten die met fruit te maken hebben. Er komen ondernemers met streek- en natuurproducten, jams, keuken- en serviesgoed en kook- en tuinboeken, er is aandacht voor fruitsappen persen, een lezing over bijen en last but not least: de presentatie van het boek: Ziekten en plagen – natuurlijk bestrijden.

Stichting De Fruithof Frederiksoord beheert een collectie fruitrassen die de Noordelijke Pomologische Vereniging NPV verzamelde. In De Fruithof staan ongeveer 800 verschillende appel-, peren- en pruimenrassen. op een terrein van 8 ha. De Fruithof biedt overvloedig vergelijkingsmateriaal voor het op naam brengen van elders gevonden fruit. Het is bovendien een uitgebreide genenbank waar een groot scala van geur, smaak en ziekteresistente eigenschappen wordt bewaard. Voor de verspreiding van oude rassen is de Fruithof een bron van entmateriaal.

Kijk voor uitvoerige informatie over dit fruitfestival op www.souvenirsvaneeuwen.nl Je kunt het festival bezoeken of je kunt eraan deelnemen.

 

Scriptor

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑