Interviewadvertentie Somogydorocske Webboulevard reizen

Published on maart 22nd, 2013 | by scriptor

1

Interview: Fantastisch vakantieadres in Hongarije

Eszter en Mark vonden het ideale huis in Hongarije en verhuren het als vakantiehuis.

Wat zochten jullie precies?
Ons huis moest aan drie eisen voldoen: groen en rustig, dus onthaasten(1), authentiek(2) en natuurlijk(3). Na een zoektocht van drie weken vonden we in het laatste dorp HET huis. We hebben er een woonhuis voor ons gezin van gemaakt en van de schuur een heel mooi vakantiehuis met 5 kamers. Daar is qua comfort geen schuur meer in te herkennen. Al onze eisen hebben we gehaald: de omgeving is rustig en zonder industrie, er zijn weinig prikkels, het is er groen om je heen, blue skies en zuurstofrijke lucht.  Bij de verbouwing gebruikten wij vooral natuurlijke en oorspronkelijke materialen, we lieten zo veel mogelijk in tact zonder aan comfort in te boeten.

Waar ligt jullie huis?
Ons vakantiehuis Hidas Ház (het huis met de brug) ligt in Somogydöröcske, een dorpje in een prachtig glooiend gebied in Zuid-West Hongarije, ca 40 autominuten zuidelijk van het Balatonmeer. Het dorp is in een typische stijl gebouwd en authentiek, het is een beschermd dorpsgezicht.

Hoe spreek ik dat uit?
Somogydöröcske wordt Sjomodj-deureutjke en Hidas Ház als Hidasj Ház.

Wat kan ik daar doen?
In het dorp kun je bijna niets doen en dat is precies waarom je ernaartoe moet! Stapels boeken mee, lekker buiten zitten en buiten (of binnen natuurlijk) koken, genieten van spelende kinderen in de tuin of mountainbiken in het groene heuvelachtige gebied om het dorp.

In de omgeving dan?
Ook niets. Als je iets wil, moet je reizen! Geen halve dagen, zo groot is Hongarije niet. Maar Somogydöröcske ligt in een groene, nogal afgelegen omgeving. Je gaat er dus naartoe om te lezen, wandelen en te genieten van de rust en de natuur. Er is wel een zwembad in de buurt, hoor! En een hertenpark, een wijnboerderij, het Balatonmeer, Boedapest, thermaalbaden en een fraai provinciestadje: Kaposvár. Voor je het weet groeit je vakantie alweer dicht.

Hebben jullie een tuin?
Ja! De tuin is maar liefst 2 ha groot en fantastisch! Een heerlijke ruimte met de sfeer van een natuurreservaat. Gras, bomen, ruimte, kippen, wijnkelder, ruimte, speelgoed, boomhut, ruimte, oven, BBQ, ruimte, schaduw, fantastisch uitzicht, ruimte, sterrenhemel, De Ruimte
Webboulevard advertentieinterview


Wat? De ‘lichtvervuiling’ in Oost-Europa is veel minder erg dan in West-Europa. Hierdoor zijn sterren veel beter te zien. Als je op een onbewolkte avond op het terras zit, is dat een werkelijk spectaculair schouwspel. Alleen al daarom wil je de hele avond buiten doorbrengen.

Welke sfeer en vakantiestemming bieden jullie aan met dit huis?
Het sleutelwoord is ontspanning. Hongarije heeft een aangenaam klimaat. De zomers zijn warm, maar prettig en de omgeving van Somogydöröcske  is rustig en groen. Dus voor bijvoorbeeld liefhebbers van zo’n groene omgeving of  gezinnen met nog spelende kinderen is Hidas Ház ideaal: een ruim vakantiehuis met een grote tuin eromheen die tot de fantasie spreekt, met een boomhut en salamanders en eekhoorns om te ontdekken. Buiten koken en eten, lezen, fietsen, wandelen en je huisdieren zijn er gewoon bij (die mogen ook mee). Als het maar met ontspanning te maken heeft!

Het Balatonmeer is wereldberoemd, is dat echt de moeite waard?
Jazeker! Het is zo’n 30 km rijden. Je bereikt dan een hele goede oever van het meer. Het water is er ondiep en daardoor lekker warm, maar veel belangrijker: het is er niet zo druk. Het toeristische gebied ligt aan een andere kant van het meer en toch is het hier net zo mooi.

Budapest/Boedapest… moet ik zien?
Het is zeker een aanrader. Het is een mooie en grote stad. Een beetje het kunstcentrum van dit deel van Europa. Veel, erg veel gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. Maar vooral de sfeer van de stad is leuk. Je kunt er heerlijk eten, winkelen en alles wat een stad van dat formaat te bieden heeft, vind je ook in Boedapest.

Kan ik me verstaanbaar maken?
In het dorpje nauwelijks, maar er is maar 1 winkeltje waar je met aanwijzen nog wel vooruit komt. In Boedapest en rond het Balatonmeer bijvoorbeeld wel, met Duits en Engels.

 

Geïnteresseerd geraakt? Kijk eens op www.vakantiehuis-hongarije.hu of op Facebook Vakantiehuis Hidas Ház voor foto’s van het werkelijk prachtige huis en de omgeving of mail voor informatie naar  info@vakantiehuis-hongarije.hu  Op de website staan nog meer vakantietips.  Een vakantiepareltje!

 

Dassen scharrelen in de tuin voor hun dassenburcht!!

Webboulevard online Magazine interviewadvertentie das3  Webboulevard online Magazine interviewadvertentie das Webboulevard online Magazine interviewadvertentie das

 

Interview: Scriptor TekstAdvies en -Productie

© STAP 

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Interview: Fantastisch vakantieadres in Hongarije

  1. Pingback: Webboulevard.nl | online magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑