Kookkunst Webboulevard online Magazine fish

Published on juni 18th, 2013 | by scriptor

0

Vis in shiny silver

Ingrediënten:
kies uit verschillende vissoorten, bijvoorbeeld: zalm, zeewolf, kabeljauw, wijting, forel, enz.
1 portie vis per pakket en dus een pakket per persoon;
aluminiumfolie;
boter;
een scheutje witte wijn per pakket;
kappertjes;
citroensap;
zout en peper;
evt. groentes naar smaak, zoals prei, uien, selderij, wortel;
kruiden naar smaak zoals, tijm, dille, basilicum.

Bereiding:
Leg de vis op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om straks gemakkelijk dicht te kunnen vouwen, echt af te sluiten. Leg een klontje boter op de vis, giet er een scheutje witte wijn bij en het citroensap, strooi wat zout en peper erbij, voeg een eetlepel kappertjes toe, de fijn gesneden (anders worden ze niet snel genoeg gaar) groentes en de kruiden. Klap de aluminiumfolie langs de vis omhoog en vouw dicht op zo’n 5 tot 10 cm. boven de vis. In dat oventje kunnen de ingredienten werken. Leg de pakketjes op de BBQ die je  evt. dichtklapt. Dit kan ook in de oven op zo’n 180 graden.  Na zo’n 10 minuten volle warmte (bij een opengeklapte BBQ ietsje langer) is de vis wel gaar gestoofd in een heerlijk mengsel van smaken. Ideaal als voorgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld risotto en peultjes.

 

 

Tags: , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑