Reizen in binnen- en buitenland Webboulevard online Magazine reizen in binnen- en buitenland

Published on september 26th, 2014 | by scriptor

0

Weekend van de Wetenschap in Naturalis

Het Weekend van de Wetenschap op 4 en 5 oktober is het grootste jaarlijkse wetenschap- en technologiefestival van Nederland. In het hele land zijn er lezingen, proefjes en workshops. Bij Naturalis in Leiden steekt ieder familielid de handen uit de mouwen om te ervaren hoe verrassend wetenschap kan zijn. Pop-up wetenschappers, zwevende zaden, meteorietkraters en veel meer komt voorbij.

In een speciale testruimte experimenteer je met plantenzaden, of (met handschoenen aan) kun je een deel van de vleugelcollectie van Naturalis onderzoeken. Ook op de onderzoeksgebieden van Naturalis, zoals bijvoorbeeld een DNA-workshop, kun je actief zijn en zelf ervaren. Wetenschappers vertellen korte verhalen over een object en hun vakgebied, zoals meteorieten, de Amazone of microscopische zeebeestjes. Of ze gaan in de zaal LiveScience met kleurrijke beelden dieper in op hun werk , bijvoorbeeld over bijen en libellen. In het Auditorium doet Naturalis-onderzoeker en dinokenner Anne Schulp uitgebreid verslag over de opgraving van T. rex vorig jaar. Voor een uitgebreid overzicht, kijk op www.popupwetenschapper.nl.

 

Meer over Weekend van de Wetenschap
Jong en oud kunnen in het Weekend van de Wetenschap ervaren welke rol wetenschap en technologie innemen in Nederland en in ons dagelijks leven. Bedrijven, instellingen, overheid, wetenschappelijke instituten, musea en universiteiten geven het publiek toegang tot plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn of ze organiseren unieke activiteiten. Met als doel: iedereen laten zien hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn. Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten te zien.

 

Scriptor

 

Bron:Naturalis Biodiversity Center

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑