Gezondheid Webboulevard online Magazine gezondheid

Published on november 24th, 2012 | by scriptor

0

Ongezonde eters mogen eruit gegooid worden!?

Het is nog maar een voorstel, maar serieus bedoeld. Daarom de serieuze vraag: Is het redelijk dat de werkgever zijn werknemer/grootverbruiker van de vette hap op zijn mollige vingers mag tikken? Het zijn aanvankelijk waarschuwingen, maar dat kan overgaan in ontslag.

Ziekmeldingen houden heel wat in voor een werkgever. Het kost geld, er moet een andere werkverdeling komen, of een vervanger. Rapporten over en doordachte contacten met de werknemer staan nu op het program. Allemaal zaken waar je je tijd als ondernemer liever niet aan besteedt. Stagnatie van het werk, misgelopen orders, inwerken van een tijdelijke kracht: geen feest voor de organisatie. Er zijn notoire ziekmelders en mensen die hun gezondheid opvallend weinig bewaken. Sporters, motorrijders, wegpiraten, je kunt er nog veel meer bedenken. Ze kunnen allemaal hun werkgever opeens voor het blok zetten door ‘pech’ te hebben. Dat moet de werkgever dan maar oplossen. Daar hebben ze recht op!
Maar er wonen ook mensen in een huis met een trap erin (daar kun je vanaf vallen…). Brave zielen die iedere dag op hun fietsje naar het werk trekken (en ondersteboven worden gereden door zo’n wegpiraat). Mensen, van grote waarde op hun werk, maar met een van nature zwakke gezondheid. Als we gaan wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer, is het nog maar een kleine stap naar onredelijkheid. “Had je niet in een huis met een trap moeten gaan wonen!” “Kies maar een andere hobby, in ieder geval geen paardrijden! Neem een kanarie!” ©

 

Scriptor, tekstadvies

 

 

 

 

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑