Taalstaaltjes Webboulevard online magazine 24/7

Published on december 10th, 2012 | by scriptor

0

Sintgedichten en surprises

…, op deze laatste dagen van de sintperiode een creatieve vorm van communicatie met veel voordelen! Eigenschappen en karaktertrekken kun je eens van een andere en meestal onbesproken kant belichten. Onbesproken omdat ‘je zoiets niet zegt!’ Surprises die je als wapen kunt inzetten, want je communiceert altijd (een taalwet!) en hiermee zeker. Ik herinner me de tijd dat ik als puber mijn gedichten schreef op het moment dat ik al aan de sinttafel had moeten zitten. Het huis fikte bijna af als ik ze van een sierlijke afgebrande rand wilde voorzien om een… ja welk effect eigenlijk, te bereiken. Het had nog het meeste weg van een landkaart uit piratenfilms. Dit communicatiemiddel mocht dan wat minder duidelijk zijn. De fles ‘spraakwater’ die het ene gegriefde en zwijgzame familielid als surprise aan het andere hevig gekwetste familielid gaf om een sprakeloze periode te beslechten, is in mijn ogen een van de mooiste communicatiestaaltjes die ik ken! De mute-knop ging onmiddellijk uit en het spraakwater vloeide! Surprisetaal van de bovenste plank. Leef je dus uit in het verpakken van je boodschappen aan de ander. Verwoord wat je kwijt wil in je zelfbedachte rijm.

 

Scriptor, thuis in onze taal

 

TXTbureauToThePoint

 

 

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑