Reizen in binnen- en buitenland webboulevard.reizen in binnen- en buitenland

Published on december 7th, 2012 | by scriptor

0

The lake District, Cumbria

The Lake district ligt in de provincie Cumbria, ofwel het merengebied van Engeland (Noord-Westen), grenzend aan Schotland. Een erg mooi en populair vakantiegebied in de UK. Je kunt er wandelen naar hartelust en genieten van de werkelijk prachtige vergezichten, altijd inclusief een van de 16 meren natuurlijk.

De typische stenen muurtjes en de schapenkuddes maken het begrijpelijk dat Beatrix Potter, hier geboren en getogen, op het idee van het wereldberoemde konijn Peter Rabbit kwam. Er is natuurlijk een museum ‘The World of Beatrix Potter’ over haar werk, dat de moeite waard is. Haar vroegere woon- en werkhuis ligt op een erg mooie en bereikbare plek. Terruggaan in de tijd kan hier, winkeltjes op onverwachte plekken waar je ook terecht kunt voor een uiterst bittere cup of tea, maar ook voor je zomergroeten per British Mail. Met je thee buiten op de bank is het heel normaal te vertellen aan een passant waar je vandaan komt en of je het hier ook zo mooi vindt. Auto’s hebben de grootste moeite de smalle weggetjes te bedwingen en dat geldt zelfs voor de Land Rovers. In de buurt liggen steden als York en Leeds, beide de moeite waard. Leeds vooral is een winkelstad van formaat. Het kustgebied is heel bereikbaar, maar Engelse armoede is hier ook meer dan zichtbaar in de kustplaatsen…. Wegen zijn er niet zo heel veel. Dat betekent dat er veel toeristenverkeer reist via de spaarzame verkeersaders. Gelukkig maar, want in dit mooie gebied misstaan auto’s helemaal. Dan maar even in de file!
Webboulevard online Magazine reizen in binnen- en buitenlandThe Honister pass

Het hoogste deel van dit gebied is de Honister pass. Je voelt je er een beetje verheven boven de normale wereld en dit, samen met de wind die hier altijd om je oren blaast, maakt dat dit bezoek een bijzondere belevenis wordt. In het bezoekerscentrum vind je genoeg informatie over de omgeving. Eenmaal weer beneden is het popperige Engeland overal, soms kneuterig en suikerzoet met witbroodgerechten aan plakkerige tafels, maar meestal mooi in de prachtige natuur van dit gebied.
Watersport Zeilen, surfen, roeien, zwemmen (erg koud!), vissen: het kan er allemaal. Huur is overal mogelijk. Ook boottochten zijn eenvoudig te boeken op een van de Lakes.  The Lake District is een erg leuk gebied dat goed bereikbaar is, veel afwisseling biedt, een ruime keuze aan onderdak kent en waar je goed kunt eten!! Al bezig met de zomervakantie? Denk hier eens aan! ©

 

Scriptor, tekstadvies

TXTbureauToThePoint

 

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑