Groen en duurzaam Webboulevard 24/7 fileleed

Published on augustus 27th, 2014 | by scriptor

0

20 september schone Lucht Rally

Op 20 september worden op één dag 8 elektrische autorally’s gereden in: Amsterdam, Almere, Den Haag, Enschede, Eindhoven-Helmond, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De 9-jarige Lotta Bakkum, astmapatiënt, opende op 20 augustus de Amsterdamse Euronext beurs, met de gongslag vroeg zij aandacht voor deze Schone Lucht Rally. Een evenement dat schone lucht en elektrische auto’s promoot.

De Schone Lucht Rally, met naar verwachting 1.000 deelnemende auto’s, is het grootste evenement voor elektrisch vervoer in Nederland, waaraan veel politici, topbestuurders en bekende Nederlanders deelnemen. Opvallend: de rally’s zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Lotta roept iedereen met een elektrische en plug-in hybride auto op om aan één van de rally’s mee te doen.

Webboulevard online Magazine groen en duurzaam

Belangrijkste partner van het evenement is het Longfonds (Astma-Fonds) dat een deel van de opbrengst ontvangt. Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten, het wil longziekten de wereld uithelpen en gezonde longen gezond houden. Dat doet het Longfonds met onderzoek, voorlichting en belangenbehartiging. Gezonde lucht houdt longen gezond en duurzame mobiliteit kan daarin een groot verschil maken.

De Schone Lucht Rally is het vervolg op de Amsterdam E-Challenge in 2013 en de PP Electric Rally in 2012. In 2012 vermeldde het Guinness Book of World Record deze rally door met een parade van 257 elektrische auto’s vanuit het Olympisch Stadion naar de Zaanse Schans te rijden.

 

Scriptor

 

Bron: Schone Lucht Rally via Nieuwsbank

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑