Column Webboulevard online Magazine redeye

Published on november 15th, 2013 | by scriptor

0

Atelier du bonheur

Het verkeer een bron van ergernis! Daar heb ik het druk mee als voor mijn neus een bestelwagen met de tekst ‘atelier du bonheur’ verschijnt. Huh? Atelier du quoi? Zijn daar nou ook al werkplaatsen voor? Veel gekker moet het niet worden! Wat kun je dan bestellen in het atelier van de goede zin? Ik stel me voor dat je er het gevoel dat je de Jackpot hebt gewonnen kunt bestellen. Of gaat het hier om een scheikundig laboratorium met dampende glazen constructies waarin een wonderdrank gist, die ons voor eeuwig van goede zin zal voorzien. Dat zou betekenen dat ik op de snelweg geen wegpiraat meer tegenkom. De chagrijnige dame bij AH slaat om in een goedlachse klantvriendelijke aanwinst voor dat filiaal. Ehm wat nog meer? Ik ga ervanuit dat deze drank tot ieders beschikking staat en er dit keer geen principiële bezwaren tegen zijn te vinden, want het is goed voor ons (vol vitamines), gratis (de producent is permanent in het soort goede bui die geld verdienen tot bijzaak maakt), overal verkrijgbaar en vrolijk verplicht! Oh, wat mooi! We krijgen met zijn allen geen slechte zin meer door het nationale elftal… en zij zelf ook niet van het wedstrijdresultaat. De politieke manoeuvres bekijken we luchtig en beoordelen we niet, laat staan veroordelen. Webboulevard online Magazine redeyeDe crisis stemt ons vrolijk. Het weer? Het is ALTIJD mooi weer, want we krijgen er goede zin van! Files, oja die funny files! Briesende pubers, ze raken ons niet, want ze bestaan niet meer. In een woord FANTASTISCH. Letterlijk ja, een fantasie. Ik probeer de bestelwagen te bereiken, maar dat komt me te staan op luid getoeter en een agressief kijkende chauffeur. Gelukkig hoor ik niet wat hij tussen zijn tanden allemaal sist. In de verte zie ik het busje linksaf slaan, maar het stoplicht voor mijn neus springt op rood. Mijn stemming verandert al… het duurt en duurt met dat rood, nee die bus van de goede luim is weg. Naar huis zonder bonheurdrankje en zonder atelieradres dus…. Alors au revoir et au bonheur!  ©

 

Scriptor

TXTbureauToThePoint

 

 

 

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑