Taalstaaltjes Webboulevard online Magazine Scriptor

Published on oktober 17th, 2014 | by scriptor

0

Beter Spellen krijgt keurmerk ‘officiële spelling’ van de Taalunie

Sinds 1 september 2014 pronkt op beterspellen.nl het logo ‘officiële spelling’ van de Taalunie. De Nederlandse Taalunie verklaart daarmee dat men op deze site de regels en principes van de officiële spelling correct toepast.

Webmaster Martin van Toll van beterspellen.nl is vanzelfsprekend blij met het spellingkeurmerk van de Taalunie: “Dat keurmerk is erg leuk, dat geeft de site natuurlijk een bepaalde status. Er ging dan ook een heel proces aan vooraf. Ze controleren en screenen je hele site grondig. Met de spelling zat het wel snor, we hebben nog een aantal details bijgewerkt om te voldoen aan de richtlijnen van het keurmerk. Dus het heeft zeker voor een verbetering van de site gezorgd.”

Beter spellen geeft abonnees iedere dag een testje met 4 spellingvragen waarmee je je taalkennis kunt testen, en dat op drie niveaus. Wie de vragen fout beantwoordt, krijgt meteen eenvoudige maar duidelijke uitleg. Van Toll richtte Beter Spellen 5 jaar geleden op, omdat hij soms als hobby iemand hielp met taalvragen. Nu is hij de technische maker, bedenker van de vragen én de helpdeskmanager van de site. Momenteel heeft de website maar liefst 90.770 abonnees, een enorm succes dat hij nooit had verwacht. Beter Spellen is ook een van de winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2014.

 

Scriptor, thuis in onze taal

 

bron: taalunie:bericht

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑