Trainingen Webboulevard online Magazine trainingen

Published on september 12th, 2014 | by scriptor

0

Bevlogenheid en productiviteit in de zorg zijn te verhogen!

Uit baanbrekend wetenschappelijk onderzoek blijkt dat productiviteit en bevlogenheid van zorgwerknemers uitstekend te verbeteren zijn. Onderzoeksbureau Werxx liet dit samen met Erasmus Universiteit, Morum Mutatio en EuroHRM in de praktijk zien. De gemeten productiviteitsmaten zijn klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, verzuim en verloop.

De zorg in Nederland staat onder druk en veranderingen zijn onvermijdelijk. Door stevige bezuinigingen in de hele sector zal er op termijn personeelskrapte ontstaan. Zorginstellingen moeten zich dus voorbereiden op een nieuwe toekomst: een klantgerichtere dienstverlening tegen lagere kosten.

In het onderzoeksproject trainde men 500 medewerkers en leidinggevenden in een periode van 7-8 maanden. De resultaten van de casestudies geven aan dat organisaties klantgerichter werden, dat medewerkers zich richtten op continue verbetering, dat de winstgevendheid steeg en tenslotte dat er vertrouwen groeide in die toekomst.

De Erasmus Universiteit onderzocht haar medewerkers met een vragenlijst, hiermee documenteerde ze bij de start van het onderzoek en deed dat nog eens een half jaar na afloop van de interventies. EuroHRM legde op organisatieniveau de productiviteit van instellingen vast bij de start en ook hier een half jaar na afloop van de interventies. Dit gebeurde met de methode Promes waarin leidinggevenden van instellingen zelf de belangrijkste productiviteitsmaten konden kiezen. Werxx en Morum Mutatio begeleidden het interventietraject en ze trainden de medewerkers.

 

Scriptor

bron: Werxx via Nieuwsbank

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑