Working matters Webboulevard online Magazine working matters

Published on september 3rd, 2014 | by scriptor

0

Boek: 50+ met perspectief helpt bij de zoektocht naar een nieuwe baan

In 50+ Met Perspectief tekent Van der Kemp zijn ervaringen in loopbaanadvies op. Samen met journalist Hans Walraven heeft hij veertien mensen geïnterviewd, die in staat waren om na hun ontslag een positieve wending aan hun leven te geven. Hij zet de ervaringen in een bredere sociologische en psychologische context. Wat gebeurt er met (oudere) mensen die werkloos worden? Hoe kunnen ze vermijden weg te zakken in een moeras van negativisme en apathie? 50+ Met Perspectief staat vol met suggesties en praktische tips, maar is geen simpel how to do-boek. Het is bedoeld voor mensen die willen leren van positieve ervaringen van lotgenoten en die zelf aan de slag willen gaan om hun toekomst een nieuwe richting te geven.

De campagne die het UWV en het MKB begin juli op radio en internet zijn gestart om werkgevers aan te moedigen ook naar 50-plussers te kijken bij het opvullen van vacatures is prachtig, maar niet genoeg, vindt Adri van der Kemp, schrijver van het boek 50+ Met Perspectief. Het aantal werkzoekende 50-plussers stijgt nog altijd. Bijna 200.000 50-plussers krijgen een WW-uitkering, een kwart meer dan een jaar geleden. Het UWV verwacht dat dit aantal dit jaar en volgend jaar ondanks de aantrekkende economie nog verder zal toenemen.

Webboulevard online Magazine working matters

Adri van der Kemp (63) is al meer dan 25 jaar werkzaam op het gebied van mens en werk. Sinds 1996 doet hij dit in zijn loopbaanadviesbureau BHP Groep Nijmegen/Arnhem. In 2010 richtte hij ‘De digitale loopbaancoach’ op, een vernieuwend concept waarbij mensen via een digitale omgeving op een persoonlijke en professionele wijze begeleid kunnen worden bij het maken van keuzes in hun loopbaan. Van der Kemp publiceert regelmatig in vakbladen en schrijft columns over zijn ervaringen binnen zijn beroepspraktijk.

 

Scriptor

 

bron: BHP-groep via Nieuwsbank

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑