Column Webboulevard online Magazine appels

Published on september 10th, 2013 | by scriptor

0

Coming up: Autumn

Herfststart: wat doe je met de appels uit eigen tuin? Appeltaart maken! Onbespoten hangen ze, mooi rood, aan de boom of ze liggen, half bruin alweer,  in het gras eronder. Weggooien? Heel jammer. Dus ik hak ze aan stukken en verwijder alle wormen en hun bruinverkleurde tunnels uit het vruchtvlees, daarna mik ik alles in een grote schaal en bewerk de parten met suiker, vanille, likeur, citroen, kaneel  and what not. Goeie zin krijg je ervan. Een keer per jaar maak ik deze taart, want too fattening als ik dit appelfeestje zou upgraden naar een keer per week! Iedere dag is er wel iets wat maar een keer per…. voorkomt, de 364 haal ik gemakkelijk. Dus dit is die van september, deel 1 van de herfst, het nog zomerse begin. Een wisselseizoen, net als het voorjaar.  Alleen is de start zo veel serieuzer: terug naar school/weer aan het werk. In het voorjaar bouw je langzaam af met een vakantie in het vooruitzicht, iedere afgeronde klus brengt je dichter bij de zomerwarmte. Maar voor dit seizoen geldt: vergeet alles en begin met een vliegende start. Kouder, natter, vroeger donker, al dat brengt je naar de realiteit: het volgende seizoen heet winter. Dus sta ik twijfelend voor de kledingkast: sokken? Lange of korte broek? Jasje? In september kan het weer nog doorslaan naar zomers, maar vanaf 17.00 uur word je weer wakkergeschud: dat was het voor vandaag en misschien wel voor dit jaar! Toch tuin je er door zo’n laatste zomerstuip in en weet je het deze keer zeker: de zomer blijft! Maar de onvermijdelijke onweersbui verdrijft de warmte, voor goed dit keer! Zongebruinde ledematen zullen vanaf nu verdwijnen onder lange mouwen en broeken: zonde.  Dus wat zal ik aantrekken vandaag?  is een beleidskwestie geworden. Bibberend van de kou vertrek je op je fietsje naar het werk, puffend trek je door stadsparken in de lunchpauze en met een opgevouwen jas onder de snelbinders ga je weer naar huis. Het sintgejammer begint en pepernoten verdringen het najaar samen met vroege kerstagenten, leurend met hun ‘made in China’spul. Nee het is eerst nog herfst: wennen aan het einde van de zomer, genieten van de kleuren, prikkelende lucht in je neus, eerste nachtvorst, thee na de regen, verwarming en open haard aan, paddestoelen en appeltaart eten! Voor appeltaart zie Kookkunst in Webboulevard online Magazine, en alvast: smakelijk!! ©

 

Scriptor

TXTbureauToThePoint

 

Tags: , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑