Literatuur & Lezen brains webboulevard gezondheid

Published on december 3rd, 2014 | by scriptor

0

Intention Circles: boek over verandermanagement

Nederland is verandermoe. Het ene verandertraject volgt het andere op maar ze blijken zelden te beklijven. Dit zorgt nogal eens voor weerstand, zelfs als men ervan doordrongen is dat verandering wel nodig is. schreef Steffan Seykens samen met Guido van de Wiel In het boek ‘Cirkel van verandering’ introduceert Steffan Seykens samen met Guido van de Wiel een nieuwe, beproefde verandermethode: Intention Circles.

Betrokkenheid
De meeste verandertrajecten mankeren eigenaarsschap en zelfsturing. Een vooraf bedacht en topdown geimplementeerd stappenplan dat tot verandering moet leiden is te mechanistisch. Verandering – net als het menselijk gedrag – heeft een circulair karakter. Dat vraagt om een continue inzet van alle betrokkenen. Wie wil veranderen moet focussen op zijn eigen gedrag. Dit is de basis van de unieke methode die Seykens ontwikkelde.

Aanpak
Talloze organisaties, van gemeenten en universiteiten tot multinationals, omarmden deze bewezen methode al. Het hele team neemt alle voornemens op weg naar verandering kritisch onder de loep om zo vast te stellen wat wél haalbaar, noodzakelijk en duurzaam is. 6 factoren bepalen het blijvende succes van iedere cultuur- en gedragsverandering, zoals het voelbaar maken van urgentie en het versterken van het aanpassingsvermogen.

 

Scriptor

 

Bron: Academic Service via ANP


 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑