Reizen in binnen- en buitenland Webboulevard reizen in binnen- en buitenland Rome

Published on april 19th, 2013 | by scriptor

0

Rome

Waar moet je beginnen in een stad als deze? Je gaat er nooit weg met het gevoel dat je ‘alles’ gezien hebt. En, wat is dan alles? Alles wat jij wilde zien of alles wat een toerist zou moeten zien? Vast staat dat je Rome niet in een keer kunt bekijken (bewonderen). Er is genoeg  geschiedenis for a lifetime! Maar ook het hier en nu is erg de moeite waard. Kiezen voor een thema is een heel mooie en verrassende manier om de stad te leren kennen. Thema’s genoeg en genoeg stof per thema, bij overvol raken kies je eenvoudig voor een ander. Welk dan? Hier een paar ideeën:

Een stad op 7 heuvels gebouwd: de Aventijn, de Coelius, de Esquilijn, de Quirinaal, de Viminaal, de Capitolijn en de Palatijn. Zoek ze allemaal op… of een per keer dat je de stad bezoekt. De Capitolijn bijvoorbeeld: je bezoekt meteen een van de mooiste pleinen van Rome: Il Campidoglio, een van de mooiste musea: de Capitolijnse musea, en een van de oudste bezienswaardigheden van de stad: het uitzicht over het Forum Romanum en daarachter het Colosseum.

Webboulevard rezizen in binnen- en buitenland romeinse zon

Bernini. Neem een van de vele beroemde kunstenaars als reisdoel bijvoorbeeld Bernini, dat levert erg veel moois op en niet alleen producten van de kunstenaar zelf. Bernini vind je overal door de stad. De Engelenbrug staat er vol mee en dan zie je meteen de Tiber, de Engelenburcht. Je bent dichtbij het Vaticaan en het Tibereiland. Ook in de prachtige Villa Borghese gelegen in het stadspark met dezelfde naam, vind je veel werk van Bernini.

 

Pleinen  Kies voor de Piazza Navona of de Piazza della Rupublicca, het plein voor de Spaanse trappen en ga zo maar door. Terwijl je naar al die pleinen wandelt,  doorkruis je de stad vanzelf. De smalle straatjes geven je het gevoel in een doolhof te zijn  beland waar alleen een ‘cinquecento’ van het eerste uur nog een uitweg kan vinden.

Parken  Het stadspark is de al eerder genoemde Villa Borghese,  het zijn de tuinen die de villa omringen. Je kunt het park bereiken via de Spaanse trappen, als je daar niet blijft hangen…

Kerken  Een overdosis aan kerken, allemaal even mooi en gelegen door werkelijk de hele stad. St Pieter, de Sixtijnse kapel, Sancta maria Maggiore, Sint Paulus buiten de Muren, enz.

Films  Welke beroemde films spelen in Rome? ‘La dolce vita’ volg dit spoor en bekijk de beroemde Trevifontein of  The talented mr. Ripley” ,  en ‘De fietsendieven’.  Bekijk ze (en nog veel meer andere films) en volg ze.

En als je het gehad hebt in deze drukke stad, wijk dan uit naar Frascati, een schattig klein plaatsje op zo’n 40 km. van de stadsrand van Rome. Toch weer heimwee naar de eeuwige stad? Er is een uitzichtpunt in Frascati vanwaar je Rome in de verte kunt zien liggen! ©

 

Scriptor, tekstadvies

Tags: , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑