Reizen in binnen- en buitenland Webboulevard Reizen, Amsterdam

Published on december 13th, 2012 | by scriptor

0

Stedentrip: Amsterdam

file0001277702407, Amsterdam

Zondagmorgen in Amsterdam en een wandeling over de grachten: mooier kan niet! De rustige sfeer en de allermooiste 17e-eeuwse stad ter wereld die je omringt. Een koffiegeur verleidt je tot een smakelijk ontbijt in een van de talloze hippe of sfeervolle koffiebars. Het oude centrum is groot! Je kunt er gemakkelijk een hele dag doorheen wandelen. Het is vergeven van prachtige panden met elk hun eigen bezienswaardigheid. Winkels, musea, restaurants en nog veel meer kom je er tegen. Ga op zoek naar het smalste grachtenpand, het Anne Frank- huis, het burgemeesterspand, de ‘negen straatjes’, het Multatulibeeld, de antiquairswijk, de Brouwersgracht, het Rembrandthuis, de Westertoren, de Zuiderkerk, de Hermitage, de Stopera (ook wel het kunstgebit genoemd), de Plantagelaan, de Jordaan… en je doorkruist de mooiste delen van de stad. Winkelen kan er ook naar hartelust en naar smaak en beurs. Weer op de grachten en in de winkelstraten zoals die in heel Nederland bestaan. In iedere wijk zijn er typische winkels en bijzonderheden. Zo ga je naar de PC Hooft-straat voor de overdaad, naar de Beethovenstraat in Zuid voor de chicere uitstraling, de Pijp voor de kleinere en hippe shops en naar de Utrechtsestraat voor van alles en nog wat maar niet de standaard winkelketens.
Te voet is absoluut de beste manier om de unieke stad te bekijken en op zo’n zondagmorgen is het het er aangenaam, weinig auto’s.
Hotels zijn er te over, wel erg duur. Het is daarom raadzaam aanbiedingen te zoeken en te vinden op internet, die zijn er vaak wel. Buiten de stad overnachten levert ook nog wel eens voordeel op, het kost je wel meer reistijd.

Have fun! ©

 

Scriptor, tekstadvies

 

 

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑