Trainingen Webboulevard online Magazine trainingen loep

Published on november 13th, 2013 | by scriptor

1

Training sollicitatiegesprekken leiden

Haal kwaliteit binnen! Dat is het doel van de training Sollicitatiegesprekken leiden. Deze training richt zich op organisaties zonder HRM-manager (en aanverwanten): werkgevers met gebrek aan ervaring in het afnemen van sollicitatiegesprekken. Waarom? In een sollicitatiegesprek mag je niet impulsief zijn, je moet er grondig op voorbereid zijn! In de praktijk blijkt maar al te vaak dat die voorbereiding niet meer is dan een selectie van brieven en C.V.’s.  Maar dan begint het pas! Ook de advertentie speelt een sturende rol, sollicitanten reageren op aanwijzingen daarin. Maar zijn dat dan werkelijk de vaardigheden en eigenschappen waar de organisatie naar zoekt, of zijn het mooie, maar loze kreten? Na deze training weet je hoe je je vragen moet bepalen. Ook hoe je moet doorvragen in het gesprek om werkelijk te achterhalen wat je wil weten van een sollicitant. Kortom: het gesprek overkomt je niet, maar je hebt de leiding en door jouw leiding krijgt de sollicitant de kans te laten zien wat hij/zij in huis heeft. Namelijk dat waar de werkgever behoefte aan heeft. Zie hier: het doel van een sollicitatiegesprek.

Programma:
competenties benoemen;
competenties vinden;
rolverdeling;
brieven lezen;
vragen stellen;
doorvragen;
STARtechniek;
notatie;
advertentie opstellen voor de volgende vacature;
voorbeeldvragen;
oefenen.

Groepstraining of personal coaching
Het is mogelijk deze training in een groep te volgen of individueel. In het laastste geval bepalen we coachingstijden in overleg.

Duur:
Een training Sollicitatiegesprekken leiden duurt 1 dag. Het is mogelijk deze 2 dagdelen op 1 dag of 2 verschillende dagen te plannen.

Kosten:
Bij een minimale deelname van 6 personen zijn de kosten € 150, 00. per persoon. Dit is exclusief lunch en inclusief lesmateriaal. Het is mogelijk deze training als sollicitatieteam te volgen de kosten zijn dan  € 600, 00 per dag. Individueel kunt u deze training volgen als coachingstraject voor € 600, 00 per dag.

Locatie:
Deze training kan incompany of op locatie worden verzorgd. Op locatie is mogelijk vanaf 6 deelnemers.

 

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte: info@webboulevard.nl

 

Scriptor, trainer communicatie

 

Webboulevard online Magazine trainingen

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Training sollicitatiegesprekken leiden

  1. Pingback: Webboulevard.nl » Sollicitant en interviewer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑