Gezondheid Webboulevard, rubriek gezondheid, Weet wat je eet!

Published on januari 8th, 2014 | by scriptor

0

Eerste volledig digitale diëtist

DietCetera is de eerste diëtistenorganisatie in Nederland die volledig plaats- en tijdsonafhankelijk werkt. Alle diëtistcontacten verlopen via een communicatiemiddel naar keuze. Denk aan telefoon (vast of mobiel), beeldbellen, webchat, portaal of email. Vanaf vandaag hoeft niemand meer op een bepaalde tijd naar de praktijk van een diëtist, maar krijgt men thuis, in de trein of op het werk diëtistenadvies en -begeleiding. Deze zorgvorm is goedkoper, laagdrempeliger en klantvriendelijker dan via de klassieke diëtist.

Bepaal je eigen voedingsdoel
DietCetera biedt op haar website www.dietcetera.nl gratis uitgebreide informatie over ruim 300 voedingsdoelen. Een voedingsdoel is een persoonlijke wens of eis op het gebied van voeding, denk aan: afvallen, voedselallergie, leeftijdgebonden voeding, voedingsstoffen, weerstand of aangepaste voeding wegens een ziekte. Elk mens heeft wel één of meerdere eigen voedingsdoelen. Op basis van het gekozen voedingsdoel kiest de cliënt met welke diensten de diëtist gaat helpen en via welk communicatiemiddel dat gaat.

De cliënt krijgt de praktijkgerichte voedingsadviezen altijd op papier (e-document). Eenvoudig na te lezen dus en je kunt het combineren met andere diëten of voedingsdoelen. De concrete voordelen van deze eHealth-diëtistendiensten:
* tijd- en kostenbesparing;
* plaats- en tijdsonafhankelijk;
* voor elke cliënt een dienstenmix op maat;
* schriftelijke maar ook mondelinge toelichting en begeleiding;
* adviezen aanpasbaar en combineerbaar met andere voedingsdoelen.

Leo Vuijst, directeur van DietCetera, licht toe: “Voeding heeft enorm veel invloed op de mens, lichamelijk maar ook geestelijk. DietCetera heeft als doel zoveel mogelijk Nederlanders klantvriendelijk te adviseren en te ondersteunen met hun persoonlijk voedingspatroon. Dat is mogelijk via onze eHealth-aanpak met actieve stimulering van zelfmanagement.”

Diëtist en de zorgverzekering
In het basiszorgpakket staat jaarlijks maximaal 3 uur vergoeding voor diëtistenzorg. Voor een aantal specifieke ziektes zijn daar afwijkende regels voor. Deze 3 uur vallen eerst onder het eigen risico van € 360,-. Verzekerden kunnen dat eigen risico uitbreiden, en daarmee een lagere premie betalen of zich juist weer, tegen een hogere premie, aanvullend verzekeren. Een cliënt moet zelf de diëtist moeten betalen als hij/zij het eigen risico nog niet haalde en heeft dus extra belang bij een goedkopere diëtist.

 

Scriptor

 

bron: DietCetera via Nieuwsbank


Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑