Kookkunst Webboulevard Kookkunst Asperges

Published on april 18th, 2013 | by scriptor

0

Asperges

Ingrediënten per persoon
6/7 asperges
1 hard gekookt ei
1 plak gekookte ham
verder:
2 tot 3 dl. droge witte wijn
een scheutje citroensap
een schepje suiker

Bereiden
Was en schil de asperges. Bewaar de schillen en de harde onderkant van de asperges en kook deze mee met de asperges en de wijn, suiker, het citroensap en evt. aanvullend water in een pan waarin de asperges kunnen liggen. (Of in een aspergepan.) Kook ondertussen de eieren 10 minuten en leg ze in koud water afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes. Bak de plak ham kort van 2 kanten. Leg de asperges (zonder de schillen) op een bord leg de plak ham eroverheen en het kleingehakte ei erbij, evt. met een beetje mayonaise. Een heerlijk en eenvoudig voorgerecht, of een hoofdgerecht met krielaardappels erbij en gebakken zalmfilet.

Tags: , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑