Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on december 3rd, 2014 | by scriptor

0

De dronken vegetariër: daar kun je mee flirten en lachen in de kroeg!

Het boek De dronken vegetariër(Floor Overgoor, Hanny Roskamp, Yannick Slagter)  is meer een ‘drinkboek’ dan een kookboek: 71 vegarecepten met een tic. De meeste recepten zijn rijkelijk overgoten met bier, wijn en andere spiritualia. Zoals smocktails, verrukkelijke nieuwe cross-overs tussen smoothies en cocktails. Maar ook de stevige anti-katerontbijten en de heerlijke vegetarische borrelsnacks, hoofdgerechten en desserts.

Webboulevard online Magazine kookkunst

Vegetarische vinologie
De dronken vegetariër bevat veel praktische informatie: over de kunst om vegetarisch eten en wijn te combineren bijvoorbeeld. Over de katers die bij vegetariërs anders kunnen uitpakken dan bij vleeseters. Ben je je al bewust van het feit dat men voor veel alcoholhoudende dranken dierlijke producten gebruikt? De dronken vegetariër vertelt hoe je wijn kunt vinden die vrij is van dierlijke producten. Doe de smaaktest (met schenkbare uitkomst) en daag jezelf, vrienden, familie en kennissen uit voor de pubquiz.

Tijd voor het grote drinken
De dronken vegetariër is doordrenkt met literaire bijdragen, zoals een vleesloze column van Arthur van Amerongen (de Volkskrant) en quotes van de grote drinkers zoals Hemingway, Bukowski en Kerouac. Ook citeren we uit drankovergoten film- en tv-klassiekers zoals Breaking Bad, Californication, Mad Men en Leaving Las Vegas.

Aaibare dierenvriend
Een dronken vegetariër maakt ons aan het lachen. En dat is een goede zaak. Vegetarisme is vrijwel altijd onderdeel geweest van strenge stromingen die matigheid prediken ten aanzien van álle aardse genoegens. Met zo’n vegetariër valt geen lol te beleven. Met een dronken vegetariër kun je flirten en lachen in de kroeg. We denken dat die dronken vegetariër een betere ambassadeur is voor een diervriendelijke wereld dan een vegetariër die zichzelf opsluit achter een muur van morele superioriteit.

Dierbare doelgroep
We schreven dit boek voor de groeiende vegacommunity, die bestaat uit jonge levensgenieters die geen of steeds minder vlees eten. Ze houden van drinken en uitgaan, zijn slim, empathisch en kiezen de kant van het onderdrukte dier. Het zijn romantische revolutionairen die ijveren voor een plantaardig bewind. Hun minirevolutie speelt zich af in kamers, cafés en restaurants waar whisky, wijn en bier op tafel staan. Proost!

 

Scriptor

 

bron: Hanny Roskamp via Nieuwsbank


 

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑