Kookkunst Webboulevard, kookkunst, gezondheid en groen en duurzaam

Published on februari 26th, 2013 | by scriptor

0

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta, vegetarisch hoofdgerecht

Hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediënten:
ongeveer 500 gram bladspinazie, diepvries of vers,
500 gram ricotta,
verse basilicum,
cannelloni,
tomatensaus, zelfgemaakt van 4-5 smaakvolle tomaten,
4 ansjovisfilets,
2-5 teentjes knoflook, naar smaak,
2 bolletjes mozzarella,
100 gram pijnboompitten,
oregano,
zout,
peper,
nootmuskaat.

Bereiding:
Laat de spinazie ontdooien, of bak de verse spinazie in een pan op laag vuur met olie en fijngehakte knoflook tot hij geslonken is. Hak de basilicum fijn en meng deze met de ricotta en de spinazie, peper en nootmuskaat. Vul de cannelloni met dit mengsel. De tomatensaus maak je door de tomaten in stukjes in een pan in olijfolie en ansjovisfilets te bakken en te laten smoren, met wat zout en oregano en naar smaak uitgeperste knoflookteentjes erbij. In een ovenschaal een deel van de tomatensaus over de bodem verspreiden en de gevulde rolletjes hierop leggen. De rest van de tomatensaus gaat over de cannelloni tot deze helemaal bedekt is. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de rolletjes. Bak de cannelloni 35 minuten in een op 200 graden verwarmde oven. Bestrooi de cannelloni voor het serveren met wat pijnboompitten, combineren met bijvoorbeeld een rucolasalade.

Tags: , , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑