Kookkunst webboulevard online Magazine kookkunst courgettesoep

Published on november 14th, 2013 | by scriptor

0

Courgettesoep

Lunch- brunch- of tussendoorgerecht

Je hebt nodig voor 4 personen:
2 courgettes;
1 ui of 2 sjalotjes;
3 tot 4 plakjes katenspek;
3/4 liter groentebouillon;
bakvet;
room;
staafmixer.

Bereiding:
Bak de plakjes katenspek in een klein beetje bakvet op zacht vuur;
voeg de gehakte uien toe en bak mee tot ze glazig zijn;
giet de bouillon bij het mengsel;
voeg de courgettes toe en laat het geheel zacht 7 minuten koken;
neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer (op een lage stand).

Serveer met een scheutje room en/of met zalmsnippers voor een extra feestelijk effect.

 
Scriptor

 

 

Tags: , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑