Working matters Webboulevard Training presentatie

Published on november 24th, 2012 | by scriptor

0

Een presentatie?

Je hart klopt zo luid in je keel dat je bang bent voor geluidsoverlast en je stem neemt onvermoede timbres aan… Vertellen aan je collega’s over je nieuwste ideeën, het valt niet mee. De gemiddelde werknemer heeft hier moeite mee. Alleen een paar begenadigden schudden zoiets uit hun beide mouwen. Toch is het een makkie! Met de juiste voorbereiding kun je je zenuwen eenvoudig terugbrengen tot de juiste stimulerende in plaats van verlammende proporties.
Hoe bereid je je hier dan goed op voor? Dit zijn alvast 5 tips:
1. Weet wat je wilt vertellen!
2. Richt je aandacht op WAT en niet op WIE!
3. Bereid je opening en afsluiting goed voor.
4. Werk met voorbeelden.
5. Zorg voor interactie met je publiek!
In de 2-daagse training presentatietechnieken werk je aan je eigen presentatie in kleine stappen. Je oefent in een kleine groep, waar fouten meer dan welkom zijn: daar leer je van. Dat geldt ook voor de presentaties van de andere deelnemers. Techniek, oefening en een plan van aanpak brengen een presentatie terug van een ondoenlijke opgave tot een realistische taak! Bovenstaande 5 en nog veel meer tips plus een persoonlijk advies maken deze training tot een waardevolle aanvulling op je working tools! Doen!
Bel voor meer informatie: 0646337148.

Het doel van een training presenteren is een goed geordende en complete presentatie kunnen geven. Je weet hoe en waarom je de aandacht vasthoudt.
De opbouw van een toespraak, voorlichting, informatiebijeenkomst, rede, instructie is de eerste stap in de richting van een succesvolle presentatie. Door ervoor te zorgen dat je vooraf heel goed weet wat je gaat vertellen en waarom je iets vertelt, wordt het eenvoudiger te presenteren.
De inhoud moet zijn afgestemd op de ontvangers. Je leert te bepalen wat je wilt bereiken bij je publiek. Daarna ga je uitstippelen hoe je dat kunt bereiken.
Je uitstraling tijdens een presentatie is bepalend, maar je kunt niet iemand anders worden. Dat hoeft ook niet. Er zijn genoeg tips waarmee je jezelf kunt professionaliseren.
Aanpak in de training
Theorie en oefening wisselen elkaar af. In de groep oefen je in kleine stukjes met een deel van een presentatie uit je eigen praktijk. Fouten, zenuwen, haperingen: ze zijn allemaal welkom! Samen met andere sprekers beoordelen we de prestatie en veranderen die langzaam in een goede presentatie.
Informatie
Duur: 2 dagen in een groep, 1 dag als coaching.
Locatie: incompany.
Bel voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte: 0646337148

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑