Kookkunst webboulevard etymologie taalstaaltjes herfst

Published on november 1st, 2013 | by scriptor

0

Herfstsalade

Op je bord ligt straks:
sla: veldsla of rucola, of of
noten: walnoten en/of hazelnoten, of of
vijgen: vers of gedroogd
gerookt vlees: kip of eendenborst, 4/5 plakjes per portie
fruit: peer of appel, of of
dressing van vruchtenjam naar keuze, olijfolie en wijnazijn of aceto balsamico

Drapeer op je bord de sla, leg daaroverheen in plakjes het vlees en leg daarna per persoon een of een halve zoete peer in bijvoorbeeld 4 schijven op de sla en het vlees. Voeg nu de vijgen toe 2 of 3 per persoon in stukjes gesneden, verdeel ze over het bord. Meng in een kom een flinke eetlepel jam met 2 eetlepels olie en naar smaak de wijnazijn of de aceto balsamico (varieer de dressing naar smaak). Meng dit met een garde en verdeel het over de salade. Verdeel tot slot de noten over de borden en geniet van de vele herfstsmaken in deze salade.

(De hoeveelheden kun je heel eenvoudig zelf inschatten.)

 

 

Scriptor

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑