Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst prei

Published on februari 5th, 2014 | by scriptor

0

Kalkoen en prei

kalkoenfilets uit de oven

Verwarm de oven voor op 175•C
pak je mooiste ovenschaal en:

ingrediënten:
4 kalkoenfilets;
2 tot 3 stammen prei, in dikke ringen;
4 knoflookteentjes, fijngehakt;
ongeveer 300 ml. (2 glazen) droge witte wijn;
halve liter bouillon, groente- of kippenbouillon;
oregano;
olijfolie en goede boter;

Bak de gepeperde en gezouten kalkoenfilets in het mengsel van gesmolten boter en olijfolie kort bruin op hoog vuur. Leg ze in die mooie ovenschaal en doe de prei erbij. Strooi daar de knoflook en de oregano overheen en giet de bouillon en de witte wijn erbij. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het in 20 minuten gaar worden. Prei en kalkoen serveren met een aardappelgerecht of pasta. De wijnbouillon is een heerlijke saus erbij, evt. nog wat inkoken.

 

Scriptor

 

 

 

 

Tags: , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑