Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst

Published on maart 11th, 2014 | by scriptor

0

Kwarktaart

Fris en fruitig? Zeker! Ananas, kiwi, aardbeien, citroen, perzik, sinaasappel, mandarijn, bosbessen en in de fruitwinkel ligt nog meer inspiratie voor de smaak van een kwarktaart… 

500 g magere kwark;
250 ml slagroom (250 ml);
200 g basterdsuiker wit;
500 g vers fruit ;
250 g koekjes, bijvoorbeeld bastognekoeken, mariabiscuits, lange vingers, speculaas;
100 g roomboter;
12 blaadjes gelatine (of zie verpakking);
1 perssinaasappel of 1,5 dl sinaasappelsap;
4 eetlepels jam;
boter of margarine om in te vetten.

Bereiden
In kom met koud water week je de gelatine ca. 5 minuten. Verkruimel de koekjes en smelt de boter in een pannetje en meng dit. Vet de springvorm vooraf in en verdeel dan het boterkoekkruimelmengsel over bodem. Was het verse fruit en verwijder alles wat je niet wilt eten, pureer 400 gram van het fruit dan in een keukenmachine. Verwarm het sinaasappelsap zachtjes. Knijp de gelatine goed uit en los hem op in het warme (niet hete) sinaasappelsap, van het vuur af. Laat dit afkoelen. De kwark, de suiker, het sinaasappelmengsel en de fruitpuree bij elkaar doen in een kom en goed mengen. Klop de slagroom stijf en spatel hem luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de koekkruimelbodem in de springvorm en zorg voor een gladde bovenkant. In de koelkast verandert het mengsel in ca. 3 uur in een heuse kwarktaart. De 100 gram fruit die je nog hebt gebruik je na die 3 uur als garnering. Daaroverheen strijk je met een kwastje de jam die je eerst zacht opwarmt met een beetje toegevoegd water. Voor feestdagen en gewone dagen!

 

Scriptor

 

 

Tags: , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑