Kookkunst Webboulevard online Magazine kookkunst semifreddo

Published on februari 5th, 2014 | by scriptor

0

Semifreddo

Semifreddo is er in vele varianten, deze met noga en honing is lovely! Half bevroren, dus niet al te stevig serveren.

Ingrediënten
500 ml geklopte slagroom;
2 eieren gesplitst;
50 ml. honing;
100 gram poedersuiker;
150 gram zachte noga in kleine stukjes;
50 gram amandelen in kleine stukjes evt. geroosterd.

Klop de eidooiers met de honing en 50 gram poedersuiker tot een glad mengsel, klop daarna de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de rest van de poedersuiker toe. Voeg het eigeelmengsel en het geklopte eiwit samen met de noga en de gehakte amandelen toe aan de geklopte room en spatel dit voorzichtig door elkaar. Schep het in een grote cakevorm, eenpersoonsbakjes of naar fantasie in een andere vorm en zet het in de vriezer. In kleine vormpjes wordt de semifreddo sneller stevig, ongeveer 2 uur. In een grote vorm duurt dit langer, 3 tot 4 uur. Lekker met vers fruit erbij.

 

 

Scriptor

 

 

Tags: , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑