Literatuur & Lezen Webboulevard online Magazine taalstaaltjes

Published on juni 20th, 2014 | by scriptor

0

Wiel Kusters schrijft biografie Kees Fens

Op 24 juni verschijnt Mijn versnipperd bestaan, de biografie van Kees Fens geschreven door Wiel Kusters, emeritus hoogleraar Algemene en Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Maastricht. Het is dan precies zes jaar geleden dat deze belangrijke en zeer productieve literaire criticus overleed. Ruim veertig jaar schreef Fens stukken voor De Volkskrant, met als leidraad zijn nieuwsgierigheid. De boeken die hij besprak werden hem niet aangereikt door de krant; hij snuffelde zelf in boekwinkels en kocht wat hem aansprak.

Wiel Kusters die eerder een biografie over de dichter Pierre Kemp schreef, schetst in Mijn versnipperd bestaan een verrassend en ontroerend portret van ‘de beste lezer van Nederland’ die na zijn dood een enorme leegte in de literaire wereld achterliet. Hij schreef over duizend dingen en nog veel meer. En heel veel over geluk. ‘Geluk’ is misschien wel het door Kees Fens meest gebruikte woord. Een dichtregel kon de aanzet zijn voor een levendige verhandeling over het Oude Rome, of een bespiegeling over Europese cultuur.

Op zaterdag 28 juni om 14.30 uur vindt in de Stadshal, Centre Ceramique in Maastricht de presentatie plaats. De verschijning van de biografie is voor NPO Cultura aanleiding om zondag 22 juni een avond over Kees Fens te programmeren. www.cultura.nl/genres/literatuur/2014/kees-fens.html

 

Scriptor

bron: Maastricht Univ.

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑